top of page

Hey There

Ik ben Maxime 

Ik ben Maxime Brusselaers: seksuoloog, psychologisch consulent en single coach.

"What if it doesn't work out?
Ah, but what if it does?"

Over mezelf.

Al sinds jonge leeftijd ben ik gefascineerd door mensen en hun verhaal. Nog steeds kan ik wegdromen in gedachten bij de mogelijke verhalen die een voorbijgaand persoon zou kunnen hebben beleefd. Deze interesse bracht me tot mijn studies, waar het verhaal en de uniekheid van de mens van een interesse naar een passie vloeide.

Zelf bekijk ik het leven met een rooskleurige bril, maar toch is het niet te vermijden om soms wat vuil op die bril te vinden. En dat is ook helemaal oké! Ieder verhaal, persoon, en zelfs bril is uniek. Mijn doel is samen te bekijken waar je nood aan hebt en hier samen een weg naar te creëren.

Mijn missie is eenvoudig: (mentale) zorgen en seksualiteit uit de taboesfeer halen. Met een sterke wens naar inclusie. Een grote droom, maar the sky is the limit.. Toch?

Opleidingen

Bachelor toegepaste psychologie

Thomas more 

Je bekijkt de menselijke psyche als het oplossen van een puzzel.  Je leert over emoties, cognitie en gedrag en vervolgens hoe ze elkaar beïnvloeden en hoe je ze kunt meten en analyseren. Je past deze kennis toe in de praktijk door middel van psychologische interventies.

Master in de Seksuologie 

KU Leuven

Je leert over verschillende aspecten van seks(ualiteit), zoals anatomie, fysiologie, verlangens en gedrag, en hoe deze aspecten elkaar beïnvloeden. Je onderzoekt seksuele problemen en ontdekt hoe je deze problemen kunt oplossen door middel van counseling, therapie en andere interventies. Het is een boeiende en belangrijke discipline die mensen helpt om hun seksuele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Single Coach 

Centrum voor Afstandsonderwijs

Je leert over de verschillende uitdagingen waarmee singles kunnen geconfronteerd worden, zoals het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, het vinden van een geschikte partner en het omgaan met eenzaamheid. Je onderzoekt de persoonlijke doelen en waarden van singles en helpt hen deze te verwezenlijken door middel van coaching en ondersteuning. Het is een boeiende en lonende opleiding die mensen helpt om hun single leven ten volle te benutten.

Educatieve bachelor

Artesis Plantin Hogeschool

Kennis hebben over bepaalde onderwerpen betekent nog niet dat je deze kennis ook kan overbrengen. Deze opleiding zorgt voor deze metaforische brug, die ik vervolgens als leerkracht 'toegepaste psychologie' aan het secundair onderwijs kan inzetten. 

Viva la Vulva

Over seksuele zelfontdekking en zelfliefde

Samen met een collega seksuoloog en geweldige vriendin bracht ik vorig jaar 'Viva la Vulva' op de markt. Een boek waar vrouwen een seksuele (her)ontdekking aangaan in alle kracht en pracht.

Viva la Vulva.jpg
bottom of page