Waarvoor kan je bij mij terecht?
Iedereen met emotionele, mentale, seksuele, intieme en/of relationele zorgen of vragen kan bij mij terecht. Aarzel zeker niet om contact op te nemen als jouw hulpvraag of zorg niet hieronder te vinden is.
Therapie is mogelijk fysiek (in Mortsel), online of via telefoon, mail of chat.
Scroll naar beneden voor meer informatie over
Je kan bij mij terecht voor:
​​
-
Seksuele onzekerheid
-
Seksueel zelfvertrouwen
-
Seksuele ontevredenheid
-
Seksueel verlangen: een afwezig, verminderd, of net overmatig verlangen, verschillen in verlangen tussen partners
-
Seksuele opwinding: verminderde, geen of verhoogde mentale en/of lichamelijke opwinding
-
Orgasme: vroegtijdig, laattijdig of geen orgasme
-
Pijnklachten: dyspareunie, vaginisme, algemene genitale pijn
-
Seksuele identiteit: romantische en/of seksuele oriëntatie, genderidentiteit, voorkeuren voor bepaalde doelgroepen en/of handelingen (bv. BDSM, fetisjisme, pedofilie)
-
'Alternatieve' relatievormen (bv. polyamorie, nieuw samengestelde gezinnen) en/of andere zorgen/vragen omtrent de seksuele/romantische relatie of ontrouw
-
Seksualiteit bij of na ziekte/beperking
-
Seksualiteit na seksueel trauma
-
Vragen rond: ‘Is het normaal dat..’, ‘Seksuele educatie (op maat)’, ‘Hoe communiceer ik met mijn partner/kind/.. over seksualiteit en/of intimiteit?’, ‘Zijn er hulpmiddelen/tips voor …’,..
-
…
Seksuoloog
Psychologisch consulent
Je kan bij mij terecht voor:
​
-
Dagdagelijkse belemmeringen
-
Psychische problemen die een lijden veroorzaken
-
Persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen
-
Vragen/zorgen rond keuzes in studie/werk/privé of andere identiteits- of levensvragen
-
Emotionele/mentale zorgen zoals bijvoorbeeld angstgevoelens, stress, somberheid, laag zelfbeeld, omgaan met emoties, zorgen/twijfels rond het gedrag van anderen of van jezelf,…
-
Een simpel gesprek om je hart te luchten (als er nood aan lijkt te zijn kunnen we altijd een verder traject starten)
-
…
Single Coach
Je kan bij mij terecht voor:
-
Vragen/zorgen/.. rond het (niet meer willen) single zijn.
-
Begeleiding bij het daten en contact leggen zowel online als fysiek.
-
Ontwikkelen van een optimaal zelfvertrouwen en zelfliefde.
-
Zingeving en omgaan met sociale druk rond het single zijn.
-
Het leren kennen van jezelf – met oog voor de persoonlijke geschiedenis – met alle talenten en valkuilen.
-
Het vinden van jezelf in de positie ‘single’, bijvoorbeeld na een scheiding/langdurige relatie.
-
Het leren in een relatie staan met anderen, met genoeg ruimte om daarin single te kunnen en mogen zijn.
-
De vrijgezel naar vrij-gezellig omvormen.
Hoe ga ik te werk?
Hoe werkt de therapie?
02
03
01
De aanmelding
De aanmelding gebeurt bij voorkeur via het 'consult boeken' formulier of e-mail maar kan ook telefonisch (gelieve na 12u te bellen of een (WhatsApp-) berichtje te sturen). We kijken dan samen wanneer een afspraak past.
​
Een gesprek kan online of fysiek plaats vinden, afhankelijk van je voorkeur en mogelijkheden.
De intake
Op voorhand zal je via e-mail enkele vraagjes krijgen - het intakeformulier - die je naar jouw comfort kan beantwoorden. Dit met als doel je vanaf het begin zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in je verhaal.
In ons eerste gesprek stellen we ons beiden voor en bekijken we jouw zorgvraag en verwachtingen. Nadat je zorgen en/of vragen duidelijk zijn, bekijken we of we een traject kunnen starten of dat een doorverwijzing jou beter kan helpen.
De therapie
Er wordt natuurlijk niet zomaar een verder traject gestart, alle partijen moeten zich goed voelen bij het verderzetten.
​
De thema’s waarover gesproken wordt vragen soms heel wat moed en vertrouwen, daarom is het heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt. Kom je met je partner(s) en/of gezin geldt dit voor hen natuurlijk ook.
Therapievormen - mogelijkheden
De stap naar hulpverlening valt niet te onderschatten. Je gaat praten over zaken waar heel wat belading rond kan zitten, er zijn vaak lange wachtlijsten waardoor er al direct druk ligt op het direct vinden van de juiste persoon en volgeboekte agenda's laten het soms moeilijk toe om enkele uren me-time te hebben. Om deze redenen en elke andere reden die de stap naar therapie groter kan maken, bied ik verschillende manieren aan van therapeutisch begeleiding.
Zo kan jij begeleiding krijgen op de manier die voor jou het meest comfortabel aanvoelt en niet op de manier die misschien in de maatschappij het meest gangbaar is.
FAQ
ALGEMEEN
Uit hoeveel sessies bestaat therapie?
Elk persoon en elk verhaal is uniek. Daarom valt het aantal sessies niet op voorhand te bepalen. Afhankelijk van jouw zorg of vraag kan het gaan van één of enkele sessies tot een langdurig traject, soms met een voorstel voor het uitnodigen van een partner/gezinslid/.. Er zijn geen verplichtingen en er valt ook steeds terug te komen op gemaakte keuzes.
​
​
Vallen de gesprekken onder beroepsgeheim?
Ja! Vertrouwen is uiterst belangrijk, alles wat gezegd wordt valt onder beroepsgeheim. Notities die gemaakt worden, zijn enkel voor mijn ogen bestemd en worden met zorg opgeborgen.
​
Hoe werkt het annuleren van gesprekken?
Een afspraak annuleren kan tot 48u voor je geplande afspraak. Indien je minder dan 48u op voorhand annuleert, wordt de helft van het bedrag en minder dan 24u het gehele bedrag van de geplande consultatie helaas aangerekend als tegemoetkoming.
​
Hoe kan ik betalen?
Betalen kan cash of via de bancontact-app op je smartphone achteraf het fysieke of online gesprek.
Een individueel consult kost 65 euro. Een koppel- of gezinsconsult kost 70 euro.
Bij een gesprek via telefoon, mail of chat wordt er gevraagd een bewijs van betaling via mail te bezorgen minstens twee uur voor het gesprek.
​
​
Is er een wachtlijst?
Dit verschilt van moment tot moment. Online is een gesprek meestal sneller mogelijk dan fysiek. Ik probeer je zo snel mogelijk een afspraak te geven die bij je voorkeuren past.
​
​
Kunnen de gesprekken ook anoniem?
Om de veiligheid zo goed mogelijk te garanderen is dit niet mogelijk. Heb je bedenkingen om je identiteit kenbaar te maken, stuur me dan gerust een berichtje via het contactformulier met je zorgen.
​
ONLINE THERAPIE
Hoe gaat een online consult te werk?
Je krijgt via mail een link om te videobellen. Op het afgesproken uur zal via die link het gesprek plaatsvinden. Ik gebruik Whereby, een veilig platform waar je zonder downloaden op kan.
​
Zorg dat je goed internet hebt en op voorhand al eens de link, het geluid en het beeld test. Soms laat de moderne technologie je in de steek. Laat me dan snel iets weten en dan zoeken we een andere oplossing.
​Maak het je gemakkelijk met een koffie, thee of ander drankje.
​
Waarom een online gesprek?
Zowel fysieke als online gesprekken hebben hun voordelen, maar online gesprekken horen zeker niet onder te doen. Je hoeft je niet te verplaatsen en verliest dus geen tijd, je zit in de veiligheid van je eigen omgeving, de drempel is misschien minder groot, etc.
​
​
ANDERE THERAPIEVORMEN (bellen, mailen of chatten)
Waarom zou ik voor alternatieve therapeutische vormen kiezen?
Ieder heeft eigen redenen waarom een andere vorm dan de misschien meer gangbare vormen van therapie je meer lijken aan te spreken. Elke vorm heeft voor- en nadelen. Heb je twijfels over welke vorm te kiezen, stuur me dan gerust een berichtje via het contactformulier.
​
​
ANDERE
Ik heb nog een vraag waarvan ik het antwoord nergens kan vinden.
Stuur me een berichtje via het contactformulier. Je mag een antwoord terug verwachten binnen de twee werkdagen.